Bli en prisbevisst elbilist
Det er penger å spare på å være en prisbevisst elbilist. Her er noen gode tips til hvordan du kan unngå overraskelser på veien.
- Du trenger ikke å være hjemme for å smartladeSe hvordan du finner ladekostnad og legger til en ny ladelokasjon her. Har du ikke ladeboks på hytta? Er du på besøk og låner ladestrøm? Vi støtter smartlading direkte mot mange biler, slik at du kan smartlade selv om du ikke bruker din egen ladeboks. I appen ser du også hva ladeøkten kostet, slik at du lett kan vippse samvittigheten ren og holde stemningen oppe!
- Planlegg reisen – og neste ladestopp Skaff deg oversikt over ladestasjoner og planlegg neste ladestopp i god tid før du absolutt må lade på nytt. Noen biler forteller selv hvor du kan lade langs ruten du oppgir, ellers finnes det apper som gir deg oversikt. Det er lurt å legge alle planlagte stopp til en ladestasjon for å utnytte tiden mens batteriet fylles opp.
- Sjekk priser Du betaler per kilowatt-time når du lader, og det er store prisvariasjoner fra lokasjon til lokasjon. I tillegg er det dyrere å lade i sør enn i nord. Det er derfor lurt å sjekke priser i appen på ladestasjoner du ønsker å benytte.
- Spar penger på å registrere deg som kunde før du lader Det er som regel dyrere å lade som drop-in kunde enn som registrert kunde og benytte ladebrikker eller appen til ladeoperatøren. Det går også an å vurdere abonnement som gir rabatt. Vurder i så fall abonnementskostnaden og hvor mye du hurtiglader igjennom et år. Hurtiglader du elbilen sjelden, er det ikke sikkert at et abonnement lønner seg.
- Velg riktig lader til din bil Det er bilen som bestemmer ladehastigheten, finn derfor ut hvilken effekt din bil lader med. Dersom bilen din bare kan motta 50 kW får du ikke raskere strøm på batteriet ved å lynlade. De fleste steder er det dyrere å lynlade (inntil 350kW) enn å hurtiglade (50kW).
- Å fullade kan koste mer – i både tid og pengerDette koster hurtiglading Når batteriet nærmer seg fullt går ofte ladehastigheten ned. Noen tilbydere tar ekstra betalt per minutt når batteriet er over 80 % fulladet. Lader du på en av disse kan det være verdt å sette en ladegrense på 80 % for å unngå overraskelser! Husk å flytte bilen så snart den er ferdigladet, for å slippe å få en eventuell sperreavgift. Mer informasjon og priser kan du finne i denne artikkelen fra Norsk elbilforening:
Aktiver smartlading: spar enda mer!
Det er fortsatt rimeligere å lade hjemme, og absolutt billigst med smartlading. Vi støtter smartlading direkte mot en rekke bilmerker i tillegg til ladeboks.Les mer om vår smartladingstjeneste og finn ut hvordan du kan spare mest mulig.
Relaterte nyheter
Lokale krefter med innovasjonskraft
Gudbrandsdal Energis nyeste tjeneste Smartlading med ladeboks tar hensyn til både spot- og nettleiepriser, en funksjonalitet svært få tilbyr. Løsningen er utviklet i samarbeid med IT-selskapet Abaris, også fra Gudbrandsdalen.
Publisert 19.9.2023
Bjarte testet Smartlading med ladeboks: - Gjør det enklere og billigere å eie elbil!
Smartlading med ladeboks gir enda flere muligheten til å spare både tid og penger når elbilen skal lades. Bjarte Rolland i Bergen var blant av de første til å prøve den nye, forbedrede tjenesten, som tar hensyn til både strøm- og nettleiepriser.
Publisert 2.6.2023
Smartlading av elbil: slik sparer du mest
Visste du at de fleste får en 15–20 prosent lavere pris på ladestrømmen med daglig smartlading av elbilen?
Publisert 11.1.2023, sist oppdatert 21.3.2023